Souhrn 5 kola

10.11.2016 13:56

Události 5. kola:

Páté hrací kolo přineslo zeštíhlení špičky tabulky na dva celky, Dalmach i Olympik B potvrdily roli favorita. Třetí z čela, Svarog vydoloval u Brandýsku jen jeden bod a přepustil třetí pozici Realvestavu, který bodoval u Arsenalu. Střed tabulky prakticky nevyhrával. Dva celky ze spodní části tabulky okusily první výhry, Atlantic přestřílel Legii a SKP zničilo Ludis. Jeden bod získal Brandýsek, který tak jako jediný ještě nevyhrál a klesl na poslední místo.

Celkové statistiky:

Páté kolo dopadlo lépe pro hosty 2  1  3, kteří ve třech případech vyplenili domácí palubovky, Realvestav přehrál po přestávce Arsenal, rezerva Olympiku vyhrála tím nejtěsnějším rozdílem u Hraslu (mělničtí otáčeli nepříznivý stav v poslední desetiminutovce) a Dalmach vyhrál hladce u Čechie. Doma ztratil první výhru a dva body Brandýsek za remízu se Svarogem v poslední minutě utkání. Doma naplno bodovalo jen SKP s Ludisem a Atlantic z Legií. K vidění byly celkem tři střelecké přestřelky, nejvíce branek viděli diváci v Kolíně, celkem 15, o jeden gól méně padl na Stochově, kde hraje Atlantic a na Kladně, kde má domácí palubovku Brandýsek. K šesti utkáním nastoupilo celkem 102 hráčů. V tomto kole padlo celkem 70 branek (průměr na zápas 11,66), domácí se trefili 33x (průměr na zápas 5,50), hosté byli úspěšní 37x (průměr na zápas 6,16). Utkání sledovalo celkem pouhých 100 diváků (zatím smutný rekord), nejvíce 30 diváků přišlo do kladenské haly na duel Brandýsku se Svarogem. Uděleno bylo celkem 9 žlutých karet. Rozmnožily se ale červené karty, předčasně pod sprchy šli hned tři hráči, Kulhánek M. ze Svarogu, Somol M. z Atlanticu a Zákoucký V. z Legie. Nejvíce AF , a to 10, spáchali Ludis a Dalmach , neslušnějším celkem v této činnosti byl Realvestav, který vyrobil jen 3 AF.

Realvestav pokořil Arsenalu na jeho neveklovské palubovce bezchybnou hrou po změně stran, hostující Tenkl T. měl prsty ve všech brankách Realvestavu. Favorizovaní hosté zvládli lépe začátek utkání, lépe kombinovali a vytvářeli si i vice šancí. Dvě z nich proměnili v zasloužené vedení, když se v 7 minutě trefil Penc, a vzápětí navýšil skóre Tenkl T. Domácí hráči se postupně oklepali a dokázali vyrovnat hru. Odměnou jim bylo snížení ve 13 minutě po rychlém brejku Chrpou Martinem. Oba celky si vytvořily řadu šancí, ale skóre se měnilo až těsně před přestávkou, kdy se k odraženému míči dostal domácí Verner a srovnal stav. Také začátek druhé části hry vyšel lépe hostům, v 21 minutě zahrávali přímý kop a Tenkl T. propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí nenavázali na druhou část prvního poločasu a trápili se v koncovce. Hosté pozorně bránili a svému hostiteli dlouhé minuty nic nedovolili. Šest minut před koncem si hosté pojistili vedení, po zdařilé akci a přečíslení benešovské obrany se prosadil jeden z nejlepších hráčů soutěže Jeřábek, který si v závěru své akce položil i gólmana Šimáčka ml. a pohodlně skóroval do prázdné branky. Možnost vrácení do hry měli domácí o minutu později, ale z dorážky trefili jen tyč slatinské branky. V závěru přišel mohutný tlak domácího mužstva tlak, ale pozorná obrana hostů dovolila domácím jen jednu šanci, kterou nedokázali z bezprostřední vzdálenosti proměnit. Poslední slovo měli nakonec hosté, když v poslední vteřině utkání zkompletoval hattrick Tenkl T. Exdruholigový Arsenal tak zůstává na jediné výhře v soutěži a patří mu příčka těsně nad sestupovým pásmem. Realvestav uspěl i bez svého lídra a kapitána Paluky a touto již čtvrtou výhrou se propracoval na třetí místo, Jeřábek s Tenklem T. pokračují v pravidelném sbírání bodů do aktivity.

SKP rozhodlo o své výhře ještě do přestávky, nekompletní hosté se střelecky probudili až ve druhé části hry za jich rozhodnutého stavu. I když hostitelský celek nastoupil bez svého nejlepšího hráče a kapitána Slezáka, jeho absence nebyla zejména v prvním poločase znát. Domácí předvedli moderní futsal se zajištěnou obranou, s rychlým přechodem do útočné fáze. Domácí několika zákroky podržel i gólman Karban, který udržel do přestávky čisté konto a za to zaslouží absolutorium. Změnu skóre přinesla až 7 minuta, kdy domácí poslal do vedení Kovařík. Brzy poté zvýšil vedení Linhart. Třetí úspěch přidal po 12 minutách hry Funda a další dvě branky těsně před poločasovým hvizdem (Linharta a Seiferta) dali domácím potřebný klid do druhé fáze utkání. Pravděpodobná bouřka v třebenické šatně probudila její střelce. Ač hráli jen s jedním hráčem na střídání, výrazně se zlepšili a druhý poločas vyhráli 4:6. Na bodový zisk to však nestačilo, komfortní náskok domácích byl propastný a umožnil kolínským i mírné polevení. Po čtyřech minutách druhého dějství prolomil střelecké prokletí hostů Lubas. Dalších devět branek diváci viděli až v poslední desetiminutovce. Domácí Linhart si ve 31 minutě zkompletoval hattrick, trefili se ještě Funda, Hejduk a Pačes. Hosté v této části hry skórovali 5x, v pořadí Baran, Lubas, Hurt a 2x Prágl. Hosté se dostali jen 2x na dostřel, v podobě dvoubrankové ztráty, ale na body neměli. Utkání se hrálo v dobrém tempu bez častého přerušování. Pro SKP znamená úvodní výhra posun až na devátou pozici. Ludis má také jen jedno vítězství a zatím na první sestupové pozici.

Atlantic na své stochovské palubovce přestřílel Legii po přestávce, přetahovanou o vedení zvládl v koncovce utkání lépe domácí celek. Otevření skóre přišlo již ve 2 minutě, kdy se trefil příbramský Venta. O 4 minuty později vyrovnal domácí Sklenka, a začal souboj rakovnického Vodrážky s bratry Zákouckými. V 11 minutě poslal poprvé do vedení hostitelský celek právě Vodrážka. Radost domácích však trvala pár minut, hostující Zákoucký M. dvěma slepenými góly zařídil další obrat ve skóre. Před přestávkou domácí Sklenka svým druhým gólem vystřelil poločasovou remízu. Střídání vedení pokračovalo i po změně stran. Jako první se trefil hostující Zákoucký V., ale domácí rychle odpověděli, Vodrážka srovnal stav a Jirásek poslal domácí celek podruhé do vedení. Hosté zareagovali Zákouckým M., který ve 29 minutě trefil hattrick. Po půlhodině hry však přišel rozhodující úder rakovnického celku, Sklenka vystřelil třetí vedení svého celku, které ještě pojistil Vodrážka dalším svým zásahem. Hostům vzal naději na zvrat vyloučený Zákoucký V., kdy domácí využili přesilovku Vodrážkou. Tento hráč se trefil ještě počtvrté, hosté dokázali již jen snížit brankářem Vančátem při power-play. Tři minuty před koncem uviděl červeného žolíka i domácí Somol, ale skóre se již nezměnilo. První výhra Atlanticu přinesla posun ze sestupového pásma na osmou příčku. Legii se zatím venku moc nedaří, ale drží se nadále v horní části tabulka, táhne ji 100% aktivitou dvojice Zákouckých (pokračovat však v této činnosti může již jen Matěj).

Brandýsek si rozdělil body se Svarogem, v dramatickém utkání nestačilo domácímu Brandýsku k první výhře ani pětibrankové vedení. Bojovné utkání, bohaté na branky, plné zvratů, hrané nahoru dolů nepoznalo vítěze. Vstup do utkání měl impozantní hostitelský celek. Na úvodní branku domácího Houhy z 6 minuty, ještě hosté dokázali zareagovat Kulhánkem, ale pak se rozjela gólová mašinérie brandýských hráčů. Ti začali přehrávat svého soupeře na plné čáře a během sedmi minut nasázeli 5 branek do teplické sítě. Nejprve vrátil vedení na domácí stranu Růžička, který se trefil ještě jednou, dvě branky přidal také Tesař a skóroval i Stokl. Po čtvrthodině hry tak měli domácí luxusní náskok o pět branek a zdálo se být o osudu utkání rozhodnuto, ale nebylo. Hosté se oklepali a dvěma góly do přestávky, trefili se Žák a Kodeš, vrátili svůj celek do hry. Ve druhém poločase hráli tepličtí pohledný a velmi dobrý futsal, začali ukrajovat gólové manko. První snížení druhého dějství připravil Černý a vzápětí kontaktní branku trefil Kodeš. Teplickou stíhací jízdu na chvilku přerušil svoji třetí brankou domácí Tesař, ale na plný zisk to stejně nestačilo. Hosté velice brzy se opět dostali na rozdíl jediné branky po půlhodině hry Potměšilem a začali hrát power-play v situacích, kdy to bylo pro ně nutné, aby získali převahu po herní stránce. Odměnou jim bylo kýžené vyrovnání 5 vteřin před koncem Kodešem, který si tak zkompletoval hattrick. Brandýsek promarnil velkou příležitost na odpoutání se z posledního místa tabulky. Svarog zachránil alespoň bod, ale touto ztrátou opustil medailové pozice.

Rezerva Olympiku si veze nejtěsnější výhru od Hraslu, utkání plné změn ve skóre zvládli nakonec lépe hosté brankou z 36 minuty. Dramatické utkání bylo hrané velmi slušně a ohleduplně na obě strany. V úvodní čtvrthodině si domácí hráči vytvořili převahu, kterou zúročili dvěma góly, v 5 minutě otevřel skóre Kuba a vedení navýšil ve 14 minutě Landvojtovč V. Poté ale přišla jednominutová mělnická smršť, během níž se poprvé otáčelo skóre. Během pár vteřin se trefili Rejman, Dvorný a Prejsa a rázem byl stav utkání 2:3. Poslední slovo první půle měl domácí kapitán Peška, který zařídil poločasový nerozhodný výsledek. Po změně stran se na další změnu skóre čekalo do 27 minuty, kdy vrátil vedení na hostitelskou stranu svým druhým gólem Peška. Závěrečná desetiminutovka však již patřila jen hostům. Po půlhodině hry zařídil druhé vyrovnání Benda a závěrečný úder přinesla 36 minuta, kdy Rejman, také svým druhým zásahem, vystřelil svému celku tři body. Olympik B tak potvrdil roli mírného favorita tohoto duelu a nadále opanuje čelo tabulky společně s Dalmachem. Pro Hrasl to byla první domácí ztráta a zůstává na sedmé pozici, jeho hráč Rossler pokračuje v pravidelném sbírání bodů do aktivity.

Dalmach vyhrál přesvědčivě na slánské palubovce u Čechie, která svého soupeře zlobila jen v úvodních minutách, obrat skóre nastartoval turnovský Špína. Hráči exdruholigového Dalmachu se v prvních minutách hry seznamovali s menší hrací plochou. Této adaptace využili domácí ke vstřelení úvodní branky v 6 minutě Kubenkou. Vedení však trvalo jen dvě minuty, než přišly dvě slepené branky Špíny (u obou asistoval Bangha a padly během 25 vteřin), kterými zařídil obrat. Pojistku vedení přidal během pár vteřin ještě Kratochvíl. Po čtvrthodině hry sice domácí Švásta vstřelil kontaktní branku, ale klid do poločasové přestávky vnesl hostům Šimek, který vrátil dvoubrankové vedení na turnovskou stranu. Hosté postupně převzali iniciativu, byli lepším celkem, byla na nich znát větší sehranost a i v kombinaci svého hostitele převyšovali. Ihned v úvodní minutě druhého dějství navýšil vedení hostů Bangha. Trochu naděje vnesla do domácích řad branka Chaloupky z 23 minuty, ale to bylo ze strany čechistů vše. V závěrečné desetiminutovce hosté trefili domácí svatyni ještě 3x a odvezli si tak domů poměrné hladkou výhru. Šestou branku Dalmachu přidal po půlhodině hry Šimek, vzápětí dokonal svůj hattrick Špína a čtyři minuty před závěrečným hvizdem uzavřel skóre Krejčík. Dalmach tak zůstává lídrem soutěže (společně s Olmypikem B), co do počtu získaných bodů má absolutně nejširší kádr soutěže, podílelo se na nich již 21 hráčů. Čechie doma poprvé padla a o jednu příčku si v tabulce pohoršila, nyní je pátá, její hráč Kubenka nadále drží 100% bodovou aktivitu.

Střelcem kola se stali se 4 góly Vodrážka T. z Atlanticu, nejlepšími asistenty, nahrávali celkem na 3 branky, byli Žák A. ze Svarogu, Bangha M. z Dalmachu, Růžička J. z Brandýsku a Zákoucký V. z Legie.

Historické statistiky:

čekatelé: Valta M. (Legie) – 1 bod v aktivitě do stovky (52+47), 6 sezóna, Rossler Lukáš (Hrasl) – 1 branka do stovky, 6 sezóna, Mrština Bohumil (Čechie) – 4 branky do stovky, 8 sezóna, Stolár Juraj (Čechie) – 2 body do stovky (62+36), 3 sezóna, Kroc Patrik (Brandýsek) – 11 branek do stovky, 8 sezóna

Sestava 5. kola:

Frolík J. (Hrasl) – Tenkl T. (Realvestav) 2x, Vodrážka T. (Atlantic), Zákoucký M. (Legie) 2x, Kodeš K. (Svarog)

O1A0501 FC Arsenal Benešov - Realvestav Slatina 2 : 5 (2 : 2)


Rozhodčí: Velebil Tomáš (8,3), Peták Jan (8,3) Delegát: Chyba Michal Diváků: 15 Místo konání: SH Neveklov Datum konání: 4. 11. 2016 Výkop: 20:00 AF: D 1/3 – H 2/1
Branky (asistence): 13. Chrpa Martin (Verner David), 18. Verner David (Šindelář Petr) - 7. Penc Jiří (Tenkl Tomáš), 8. Tenkl Tomáš (Jeřábek Jan), 21. Tenkl Tomáš, 34. Jeřábek Jan (Tenkl Tomáš), 40. Tenkl Tomáš (Vašák Miloslav)
FC Arsenal Benešov: Šimáček Pavel ml., Šindelář Petr, Verner David, Jírů Jaroslav, Filip Miroslav, Peter Jakub, Horký Jakub, Chrpa Marek, Chrpa Martin 
Realvestav Slatina: Šídlo Kamil, Jeřábek Jan, Ludvik Jan, Tenkl Tomáš, Tenkl Martin, Penc Jiří, Vašák Miloslav Nejlepší hráči: Jeřábek J., Tenkl T. (oba Realvestav), Verner D. (Arsenal)

O1A0502 SKP Kolín - Ludis Team Třebenice 9 : 6 (5 : 0)

 
Rozhodčí: Gryc Leoš (8,3), Křivka František (8,3) Delegát: Rybka Zdeněk Diváků: 10 Místo konání: SH Kolín Datum konání: 5. 11. 2016 Výkop: 20:15 AF: D 3/4 - H 4/6
Branky (asistence): 7. Kovařík Jakub (Pačes Petr), 8. Linhart Matěj (Karban Luboš), 12. Funda Ladislav (Hejduk Zdeněk), 19. Linhart Matěj (Šváb Tomáš), 20. Seifert Lukáš, 31. Linhart Matěj (Seifert Lukáš), 34. Funda Ladislav (Kovařík Jakub), 39. Hejduk Zdeněk (Seifert Lukáš), 40. Pačes Petr (Kovařík Jakub) - 24. Lubas Jiří (Baran Jiří), 31. Baran Jiří, 33. Lubas Jiří, 35. Hurt Vojtěch, 36. Prágl Miroslav, 40. Prágl Miroslav (Hurt Vojtěch)
ŽK: Linhart Matěj - 0 
SKP Kolín: Karban Luboš, Seifert Lukáš, Funda Ladislav, Pěkný Petr, Pačes Petr, Šváb Tomáš, Kovařík Jakub, Linhart Matěj, Hejduk Zdeněk, Kašpar Jiří 
Ludis Team Třebenice: Zelinka Štěpán, Hurt Vojtěch, Prágl Miroslav, Lubas Jiří, Baran Jiří, Rainer Jaroslav Nejlepší hráči: Linhart M. (SKP), Hurt V. (Ludis), Kovařík J. (SKP)

O1A0503 TJTZ Atlantic Rakovník - Legie Příbram 8 : 6 (3 : 3)

 
Rozhodčí: Češek Milan (8,1), Šnýdr Miroslav (8,1) Delegát: Nepil Pavel Diváků: 20 Místo konání: SH Stochov Datum konání: 4. 11. 2016 Výkop: 20:30 AF: D 3/5 – H 3/4
Branky (asistence): 6. Sklenka Jakub (Vodrážka Tomáš), 11. Vodrážka Tomáš (Polák Milan), 17. Sklenka Jakub (Vodrážka Tomáš), 25. Vodrážka Tomáš, 26. Jirásek Miroslav (Tvrz Marek), 30. Sklenka Jakub (Jirásek Miroslav), 31. Vodrážka Tomáš, 33. Vodrážka Tomáš (Polák Milan) - 2. Venta Václav (Zákoucký Vojtěch), 13. Zákoucký Matěj (Šperer Josef), 14. Zákoucký Matěj (Zákoucký Vojtěch), 22. Zákoucký Vojtěch (Zákoucký Matěj), 29. Zákoucký Matěj (Zákoucký Vojtěch), 36. Vančát Milan
ŽK: 0 - Vančát Milan, Mezera Petr ČK: Somol Martin - Zákoucký Vojtěch 
TJTZ Atlantic Rakovník: Kabele Petr, Tvrz Marek, Tvrz Petr, Polák Milan, Sklenka Jakub, Jirásek Miroslav, Somol Martin, Vodrážka Tomáš 
Legie Příbram: Vančát Milan, Šperer Josef, Kvasnica Michael, Šimák Ladislav, Zákoucký Matěj, Zákoucký Vojtěch, Valta Michal, Venta Václav, Mezera Petr Nejlepší hráči: Vodrážka T., Sklenka J. (oba Atlantic), Zákoucký M. (Legie)

O1A0504 Futsal Club Brandýsek - Svarog FC Teplice 7 : 7 (6 : 3)


Rozhodčí: Laštovička Stanislav (), Stádník Vladimír Delegát: Muller Karel Diváků: 30 Místo konání: SH Kladno Datum konání: 6. 11. 2016 Výkop: 18:25 AF: D 3/1 – H 3/3
Branky (asistence): 6. Houha Lukáš (Růžička Jiří), 8. Růžička Jiří (Tesař Tomáš), 9. Tesař Tomáš, 11. Stökl Robert (Růžička Jiří), 13. Růžička Jiří (Rychlý Libor), 15. Tesař Tomáš (Růžička Jiří), 30. Tesař Tomáš - 7. Kulhánek Martin, 16. Žák Alexandr (Kodeš Karel), 19. Kodeš Karel (Černý David), 21. Černý David (Žák Alexandr), 24. Kodeš Karel (Žák Alexandr), 30. Potměšil Pavel (Baran Jiří), 40. Kodeš Karel (Žák Alexandr)
ŽK: Tesař Tomáš - Žák Alexandr ČK: 0 - Kulhánek Martin 
Futsal Club Brandýsek: Svoboda Petr, Tesař Tomáš, Rychlý Libor, Stökl Robert, Toman Matěj, Houha Lukáš, Růžička Jiří 
Svarog FC Teplice: Číhal Daniel, Kodeš Karel, Novák Radek, Žák Alexandr, Rudzko Aliaksandr, Kulhánek Martin, Černý David, Potměšil Pavel, Baran Jiří Nejlepší hráči: Kodeš K. (Svarog), Rychlý L. (Brandýsek), Černý D. (Svarog)

O1A0505 Hrasl Slaný - SK Olympik Mělník B 4 : 5 (3 : 3)


Rozhodčí: Vlašič Miroslav (8,5), Lutka Josef (8,5) Delegát: Smreček Ladislav Diváků: 10 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 4. 11. 2016 Výkop: 20:45 AF: D 4/5 – H 2/5
Branky (asistence): 5. Kuba Ondřej (Peška Jan), 14. Landvojtovič Vít (Procházka David), 20. Peška Jan (Rössler Lukáš), 27. Peška Jan (Landvojtovič Vít) - 16. Rejman Martin, 17. Dvorný Radim (Kočí Michal), 18. Prejsa Tomáš, 31. Benda Karel (Rejman Martin), 36. Rejman Martin (Prejsa Tomáš)
ŽK: 0 - Prejsa Tomáš 
Hrasl Slaný: Frolík Jakub, Peška Jan, Kuba Ondřej, Procházka David, Hrdlička Jiří, Klusáček Petr, Landvojtovič Jan ml., Landvojtovič Vít, Rössler Lukáš, Kozák Petr 
SK Olympik Mělník B: Šmejkal Milan, Vokoun Jiří, Rejman Martin, Hamšík Michal, Dvorný Radim, Kočí Michal, Benda Karel, Prejsa Tomáš Nejlepší hráči: Frolík J. (Hrasl), Smejkal M., Rejman M. (oba Olympik B)

O1A0506 R.S.C. Čechie Slaný - TJ FC Dalmach Turnov 3 : 8 (2 : 4)


Rozhodčí: Macháček Jiří (8,3), Tuček Michal (8,3) Delegát: Švagr Roman Diváků: 15 Místo konání: SH BIOS Slaný Datum konání: 6. 11. 2016 Výkop: 11:00 AF: D 5/4 – H 5/5
Branky (asistence): 6. Kubenka Petr (Švásta Ondřej), 15. Švásta Ondřej (Stolár Juraj), 23. Chaloupka David (Stolár Juraj) - 7. Špína Marcel (Bangha Marek), 8. Špína Marcel (Bangha Marek), 9. Kratochvíl Tomáš, 17. Šimek Jiří, 21. Bangha Marek (Lamač Štěpán), 30. Šimek Jiří, 31. Špína Marcel (Bangha Marek), 36. Krejčík Aleš
ŽK: Kubenka Petr - Hyka Miroslav, Lamač Štěpán 
R.S.C. Čechie Slaný: Kudrna Michal, Hafenrichter Pavel, Chadima Miroslav, Kvapil Tomáš, Švásta Ondřej, Chaloupka David, Kubenka Petr, Stolár Juraj, Mrština Bohumil 
TJ FC Dalmach Turnov: Hyka Miroslav, Krejčík Aleš, Šteffan Jiří, Šimek Jiří, Tvrdý Vojtěch, Špína Marcel, Kratochvíl Tomáš, Lamač Štěpán, Bangha Marek Nejlepší hráči: Kudrna M. (Čechie), Špína M., Lamač Š. (oba Dalmach)

Zpět

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.